Saturday, December 14, 2013

[ Sabah : Rumah Terbalik di Tamparuli ]

Assalamualaikum..


#ThrOwback. I wOuld lyke tO share mOre stOry and  pictures abOut Sabah. Kali nie kisah di Rumah Terbalik yang terletak di Tamparuli. *Teringin sangat nak pergi tgk Jambatan Tamparuli. Ouke, kembali berkaitan the upside dOwn hOuse ni. Mmg tOtally terbalik include barang2 yang ada dalam rumah tu. *Imagine tengOk. Ouke, sudah la tu, tak payah imagine sgt laa. Let me shOw the pictures.



[ The Upside DOwn HOuse, Sabah ]



[ Trying tO push the upside dOwn hOuse ]


.
.
.
[ Rumah dari atas ke bawah. #Terbalik ]



.
.
.

[ The car.  I wish i was strOng enOugh. ]


























.
.
.
[ The bicycle. ]
.
.
.
[ The rOad. ]


.
.
.
[  F.R.I.E.N.D.S.H.I.P.S ]



.
.
.
[ The tOilet. ]


.
.
.
.
[ F.R.I.E.N.D.S ]
.
.
.
.
[ The Mini Garden. ]















Ouke, lokasi Rumah Terbalik nie betul2 tepi jalan. Jadi mmg kena alert jgn sampai terlepas. *Kata dekat diri sendiri. Sejujurnya rasa mcm cOmeyl jee kawasan dye. Mmg tak sangka ade kawasan tempat menarik dekat situ. Lg satu, nak masuk ke rumah nie pOm bukan main berprOsedurnya sbb kita akan dilepaskan masuk secara berkumpulan. If nak bergambar hanya di kawasan luar rumah sahaja. Bila dah masuk dalam Rumah Terbalik nO camera allOwed.

 
Sepanjang berada dalam rumah tu, feeling mcm dibawak melancOng la sbb ade Org yang guide dgn segala mcm penerangan yang diberi. Sambil tu mata tu meliar la tgk apa menda yang ada dlm rumah tu. Ting tOng sekejap. *Aku terbalik kee? Habis semua menda nk terbalik. Tp bila tgk dgn pantulan cermin semuanya dalam keadaan yang sebenar. *Eh. Kagum! Mesty sshkan nk buat semua menda jd mcm tu. #Sampaikesituakupikir.


Ouke sedikit infO utk yang sedang merancang percutian n bajet. *Kata dekat diri sendiri lg. Harga tiket untuk masuk ke sini RM10/dewasa dan RM5/student SK&SMK. KalO yang xde IC amek kau RM18. Cuma utk baby2 bawah 3 tahun free Of charge. Jd make sure bawak IC. *Dah mcm jadi pegawai perhubungan rumah terbalik nie la plak kan. Huhu. Ouke2. Tak nak taip panjang2 lagi dah. Selamat bercuti. :)






P/s :: Please hati be nice. One week tO go. (-_-)

5 cOmments (",):

Eza Boom Boom said... [Reply]

Nak pergi sini laa. hihi ;)

Puan Ezy said... [Reply]

unik giler umh camni.. ade ke org buat umh camni ek.. camne nk duduk.. sume terblik.. haha

Cik Diana said... [Reply]

@Eza Boom Boom

Sila2. Nnty bOleyh tgk real. :)

Cik Diana said... [Reply]

@Puan Ezy

Utk nk duduk tu xde kowt. kang org kata xbetul plak. huhu.

Normi Nieza said... [Reply]

slalu dgr rumah terbalik nie..tp xpernah pergi..:)