Monday, December 16, 2013

[ Sabah : Desa Dairy Farm, Kundasang ]

Assalamualaikum..


#ThrOwback. Lg picture dan entry berkaitan Sabah. Kali nie kisah di Desa Milk Farm, Kundasang. Sabah baaa. Tempat nie mcm New Zealand la kOnonnya tp ala2 Malaysia. *BOleyh ba kalau kau. Tapi serius, mmg mcm dekat New Zealand. Dengan lembu susunya, kandangnya, kawasan berbukit, berkabus, hijau rumputnya plus cuaca sejuknya. Ish! Feeling Oversea laa.*Buat mcm aku pernah sampai New Zealand la plak. Dush! Hehe. Ala tapi mcm betul la sbb pernah tgk iklan susu dekat tv ade tunjuk mcm tu kan. #Eh. :p


Ouke, tyme pergi nie waktu pagi, sampai kena tunggu buka la baru buleyh masuk. *Semangat nk tgk lembu. Bukan main awal terpacak. Tapi seelOknya kalO nak datang tempat nie, datang waktu petang, dalam pukul 3 petang macam tu bOleh tgk lembu akan berbaris dengan sendiri untuk prOses perahan susu. Disiplin mantap nie. *They knew what tO dO. Bijak2. Eh! Lagi satu, if dtg tempat nie kena la tahan bau cket. MOoooooooo! Ouke, skunk masa untuk tayang gambar kenangan. Aummmm.


[ MOoOoOoooooo! ]


[ POsing kenangan satu. ]









[ Its sO cOld. Grrrr. ]


[ ClOsed lagi yg belakang tu. Nampak tak betapa awalnya datang! ]



[ Dh pergi tempat dye. haruslah tempek gamba dye kan. Moooooo! ]



















[ LOve this picture. I see my heart. Cinta hati . ]










[ SO naaiss the vieww. Tp sedikit berkabus. KalO tdk bOleyh nampak Gunung Kinabalu. ]











[ Damainya dirasa bersama angin sempOi2 bahasa. Fiuuuuuuuu ]























[ Feeling Oversea sgt taw u'Olls. ]










Ouke, next tyme kalO ade rezeki sampai ke sini lagi Insyaallah nk datang jam 3 petang. #Eh. Sebenarnya teringin nk pergi berjalan2 dekat luar negara. *Selain Brunei la. Huhu. Ouke, berazam untuk simpan duit. Nk pergi jalan2! *Org yg ade tahi lalat dekat kaki mmg kuat berjalan kOwt kan? Ouke, stOp dulu. MOnday blues. Bubbye.




P/s :: COunting. (-_-)

4 cOmments (",):

msredcheesecake said... [Reply]

semuga hajat nak ke obe sea tercapai....

Normi Nieza said... [Reply]

cantik view..:)

syakirah izwanie said... [Reply]

Cantiknya pemandangan :)

Ann@zanyra said... [Reply]

aa..rindunye nak dtg sini lagi..suke ngn view n udara dia..sngt la awesome kecuali part bau tu la..hehehe