Friday, June 29, 2012

[ Internship : Minggu Pertama ]

Assalamualaikum.



Ouke, sejujurnya rasa masa internship nie lebih rileks cket. WalaupOwn keadaan sebenar sepatutnya busy. Hehe. Ye larh mana tidaknya 3 prOgram nk kena buat dalam masa 20 hari. N dalam masa 20 hari juga nk buat action research. Huh! Nasib semua praktikumate prOaktif. Mudah berkerjasama. Main bahagi2 kerja jee. Alhamdulillah ketiga-kiga prOjek paper work telah siap pada minggu ini dan telah mendapat kelulusan dari pihak pentadbir. Agak senang berurusan dgn pihak pentadbir sbb diOrg memahami keperluan  kami sebagai guru pelatih. Means bOleh ade tOlak ansur larh. Lagi pOwn dh wujud keserasian sepanjang tempOh [ Praktikum ] yang lepas. Guru2 lain pOwn sudi  membantu. Tidak dinafikan juga ada suara2 sumbang  tp just abaikan yang mana tak elOk tuh. Biasa kita nie menumpang kena la sedar diri. Kena  Optimistik. :p




Mase first day datang  dekat sekOlah masing2 buat muka terkejut. Mana tidaknya tetiba jee datang. Ala2 surprise la kOnOn. Kena bebel dulu serOund sebab datang xcakap. Hehe. Student plak mmg suke teramat sangat larh. Hari2 dapat surat cinta n hadiah. Sekali lagi terasa diriku begitu berharga bila berada di samping mereka. Mmg akan tersengih jee larh kalO baca surat diOrg yg berbunga2 tuh. Ouke, nk view cket apa yang menarik saya dapat minggu nie. Bukan [ Surat Cinta ] tapi...



Tadaaaaaaaaaaaaa!


 
2 lOlipOp yang macam dalam Kung Fu Hustle tuh! Siap ade harga lagi! Huhu
*rase mcm semakin membelOn la plak. On diet pliz :'(





P/s ::  Germany VS Italy. Nk germany menang!!

10 cOmments (",):

Miss Sunshine said... [Reply]

Internship 20 hari ye? 20 hari tak masuk sabtu ahad eh..? Dulu kitorang masa internship, buat 3 projek + mengajar 2 masa. Tapi, tak kene observe lah... Tapi, sem 8 serius buzy... Sebab subjek banyak, kene buat laporan AR lagi, seminar AR lagi... Good luck for the final sem ye...

Cik Diana said... [Reply]

@Miss Sunshine

Aah. Sepatutnya mmg busy. Terima kasih sis sebab memberi kesedaran kpd sy. Huhu.

Masih lg sama. 20 hari a.k.a sebulan. 3 prOjek n mengajar 2 masa n buat AR. Still sama macam yang senior dah buat. KitOrg pOwn akan laluinya jugak. Siyes byk menda nk kena pk. Btw, Thanks sis. :)

Chekgu Azrine said... [Reply]

semoga success ye sis..

nanieybarnieylurviey said... [Reply]

selamat berpraktikal.. ;)
wah gmbr siap ada lolipop tu.. heee. :)

Cik Diana said... [Reply]

@Chekgu Azrine

Trimas. :)

Cik Diana said... [Reply]

@nanieybarnieylurviey

Ngee. Teruja dpt lOlipOp besar tuh. kalO nk beli mmg x larh kan. Sbb xabis rasanya. :p

widiea azira said... [Reply]

untung lah dapat lolipop yg comel tu har. . haha, ermmm nk kawen nt jgn lupa jempuut tau

Cik Diana said... [Reply]

@widiea azira

Insyaallah. :)

ct kamaliah said... [Reply]

kama dah nk habis intership..:D

Cik Diana said... [Reply]

@ct kamaliah

Untung la. Jelez rasa. huhu