Friday, June 8, 2012

[ Behind The Scene : Karipap ]

Salam buat semua.


Mempersembahkan menu pagi Jumaat penghulu segala hari dari Chef Niadeanna. :p
 

 [ Kite guna ubi kentang yang dipOtOng dadu. Fresh jee tgk. ]






 [ Masak ubi kentang td bersama rempah-rempahnya. ]








 [ TOuch up cket dengan warna hijau biar nampak berseri. ]











 [ Inti dah siap berbalut. Siap tOuch up dengan tepOng supaya xnk dye melekat ]



 [ Dah siap untuk dimakan. Cuma failed bab menggOreng sebab tu jadi mcm tu. Huhu ]



Yeay! DOne satu resipi. Puding jagung dlm prOses. Yummmy!




P/s :: Ini bukan adaptasi dari filem karipap-karipap cinta. :p

12 cOmments (",):

Raden Adiputra said... [Reply]

IF BALIK..ADA X UTK SY...

Cik Diana said... [Reply]

kenapa caps lOck?

ade jee. :)

ahsfantasy24 said... [Reply]

wow !
kalau elaun lambat masuh ni,
boleh jual karipap, hehe..

Raden Adiputra said... [Reply]

tertekan caps..

ejulz said... [Reply]

nak sikit.. hehehe

Cik Diana said... [Reply]

@ahsfantasy24

Insyaallah. Mmg dOk buat jual pOwn.Hehe. Duit elaun kite hOrey kowt lain. :p

Cik Diana said... [Reply]

@Raden Adiputra

Owh. Pelik tetiba huruf besar.

Cik Diana said... [Reply]

@ejulz

blh jee. :)

Nurulee said... [Reply]

Sedapnya. Dulu kecik-kecik selalu tengok mak buat karipap. Hehe =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/studying-is-my-priority.html

Cik Diana said... [Reply]

@Nurulee

same la.. dulu2tgk2 jee. skunk nie nk belajar buat plak. :)

Nurul ain said... [Reply]

dah boleh buat business dah ni... :)

Cik Diana said... [Reply]

@Nurul ain

:)