Tuesday, May 21, 2013

[ Selamat Hari Ibu ]

Assalamualaikum.


Ouke, satu lg entry yang terlewat dari tarikh yg sepatutnya tp wajib publish dalam bulan May. Sebelum tu nk wish Happy Belated Mother's Day. Ouke, akui setiap hari adalah hari ibu tapi rasanya tak salah untuk buat satu hari yang lebih bermakna untuk insan2 bergelar ibu. *Jelez! Xsalahkan untuk buat diOrg happy, tersenyum dan gumbira. Bukan buat apa pOwn just makan2 petang and kumpul ramai2. Mengeratkan silaturahim katakan. :p



[ Mummy. Yummy! ]




Ouke, ini mummy kite. Dia punya cOncern 24 hOur. *Dush! Kite nakal sgt kOwt. Huhu. Nk buat apa, pergi mana mmg kena bgtaw dulu. KalO dekat cara dekat, jauh cara jauh. HandphOne kena jaga  la jawabnya. Pesanan bukan main banyak sampai dh bOleh hafal dialOg. Hehe. Faham sangat. Tp ini yang sweet! Ye laa Org kuat dalam hidup. Sentiasa bergelar pendidik paling sabar, paling rajin paling dan paling terbaik lah. Tapi adakala bOleh jd pegawai pOlis jgk. Bila kena sOal siasat bOleh tahan. Scary. Hehe. Pape pOm, kalO award ibu paling superb mmg mummy yang pegang dah selama 24 tahun berturut-turut. DOuble thumbs up! Perfect! Tapi tidak bermaksud melupakan ayah, cuma ayah tegas n garang cket. Takut. Huhu. Jadi  mummylah tempatnya. Ini lah yang dikatakan "Kasih ayah sepanjang masa, kasih ibu membawa ke syurga". (;


[ The pOwer Of wOmen. We call them 'mOm' ]

 
Ouke, bukan main meriah kek bagai. Kaum ibu bukan makan sangat pOn, anak-anaknya la yang makan dan menghabiskannya. Hehe. Apa pOwn hati mana xserOnOk kalO bOleh buat kaum2 ibu happy and tersenyum. Yang paling penting dapat bawa ibu sedara lupa akan  kesakitan dia buat seketika. MohOn juga untuk dOakan semOga ibu saudara kembali pulih seperti sedia kala. My secOnd mOm juga la sbb dye yang jaga makan pakai kite dan pengganti mummy n daddy masa pergi Mekah dulu. Thanks Mak Jang. SemOga tabah menghadapi ujian ini. Insyaallah. Ouke, yang terakhir, i want tO clOse my eyes and wish sOmeday sOmeOne will call me 'Ibu'. My Only One. (;




P/s :: Cheer up Diana! ChaiyOok!

6 cOmments (",):

Normi Nieza said... [Reply]

selamat hari ibu..:)

Cik Diana said... [Reply]

:)

nik ros said... [Reply]

selamat hari ubu.comel semua yg bergelar ibu ni.hehe

Cik Diana said... [Reply]

@nik ros

utk akak jgk la. semOga cepat2 dpt beby. ;)

syafiqakarim said... [Reply]

amboi. comel dua dua.
selamat hari ibu ya

Cik Diana said... [Reply]

@syafiqakarim

weeee. anak mummy la kalO mcm tu. hehe