Saturday, August 6, 2011

[ Siapakah Silent Reader? ]


Salam.

Yup! Mungkin anda larh silent readers yg i cari! SO, special fOr my silent readers atau kata lainnya pembaca senyap atau bOleyh jgk dikenali sbg stalker.. Oppst! Ade lagi, istilah lain jgk adlh penghendap, pengushya, pengskOdeng *ade ke wOrd ginie? Or whatever yg sewaktu dgnnya.. SO, kalO agak2 kOrg penah jd silent reader blOg Cik Diana 'MelOdy frOm my sOul' bOleyh la singgah2 membaca entry yg khas tOk u'Olls nieyh.. :)


Ouke, kite teruskan lagi, siapa agaknye silent reader nie? Hurm, kalO u'Olls adlh slh seOrg blOgger mesty u'Olls tak dpt lari dari bergelar silent reader cOz secara tdk sedar atau sedar kite mesty pernah melakukannya.. Betul tak ape yg i ckp nie? Ade setuju? Ouke, ekceli siapa saja bOleyh jd silent readers, xkira larh menjadi silent reader tOk blOg2 yg hebat Or kurang hebat.. Yg pasti ade jerk sOmething special Or aura yg ada kt blOg tersebut sampai menyebabkan kite nk baca Or mengikuti perkembangan blOg tu dr semasa ke semasa..


Baik larh! Sejujurnya, i pOwn slh seOrg silent reader utk beberapa blOg tertentu yg dpt dibahagikan kpd dua kategOri iatu blOg2 yg hebat dan blOg2 baru nk hebat.. I lebih selesa utk menjadi silent reader dr membuatkan si Owner blOg tahu akan kehadiran i utk mmbaca blOgnya.. Namun, kadang2 ada jgk i tinggalkan jejak sma ada melalui cOmment pada entry Or menjerit di shOtmix/cbOx.. Tp.. ade jgk cara utk kite kenalpasti siapa yg msk blOg kita dgn ade nyer Live Traffic Feed.. Mcm yg i letak pada sidebar.. Menda alah tuh membantu la jgk.. :)


Ouke, merujuk kpd kOnsep dunia blOg, silent readers nie adlh mereka yg memasuki blOg2 tertentu tetapi tidak pula meninggalkan sbrg kesan. SO, jika mereka adlh pembaca blOg kite yg setia, asal nampak jer kite hapdate blOg, cepat2 jer mereka nie masuk nk bace entry n then blah mcm tu jek.. Agak kecewa la jgk si Owner blOg cOz tiada sbrang cOmment ataupun jejak yg di tinggalkan pd shOutmix/cbOx.. Ada jugak kes dimana silent readers nie tersesat masuk ke dlm blOg kite.. Ye lah tgh besh dOk gugel image Or wOrd tetiba link blOg kite yg naik.. SO, diOrg pOwn klik nk singgah n bace lah sebarang dua yg berkaitan.. Lepas dirasakan xberguna, diOrg pOwn blah.. Lagi skali si Owner xdpt nk kesan siapa mereka..
.
.
.
.

:: Iklan Penaja ::



:: Sumber - En Gugel ::


Eyh! Ade lagi.. Kadang2 silent readers nie jgk terdiri drpd Org2 Or mereka yg berada dekat or disekeliling kita.. Namun, mereka nie bukanlah pengintip upahan Or mata-mata yg hanya nk menjaga tepi kain Org or busybOdy psl diri kita.. Tp rasanya mereka ini adlh Org2 yg cOncern mengenai hidup kita n sgt mengambil peduli berkaitan life yg kite jalani setiap hari.. Ye larh.. KalO xamek peduli, xde makna nyer larh mereka nk msk blOg kite pastu bace setiap apa yg kite dOk merapu meraban dlm blOg kite kan? SO, adlh sgt penting disini utk kita berfikir pOsitif ttg siapa yg msk ke dlm blOg kite.. :)


Hurm, sO skunk nieyh.. xkisah larh apa cara sekali pOwn si silent readers nie masuk blOg kite.. Yg penting, mereka ini larh penyumbang traffic yg xputus-putus tOk blOg kite.. Ye larh.. Si Owner bOleyh buat penilaian sendiri terhadap blOg dye base On page view setiap hari dgn cOmment yg diperOlehi n ruangan chat pada shOutmix/cbOx.. Adakah sama banyak, lebih, kurang dan sewaktu dgnnya.. Ouke, sebagai cOntOh, kalO blOg Cik Diana nieyh, mmg Cik Diana dpt detect larh mmg ade silent readers. Makanya, i dpt simpulkan ada beberapa Org pembaca senyap yg sentiasa mengikuti prkembangan blOg nie tp malu2 jek nk cOmment n tglkan jejak d shOutmix.. hehe :p


Betul tak? Ade setuju ngan apa yg i ckp? Hehe.. SO, sayangilah silent readers kita.. Kerna mereka, traffic blOg dpt naik. earning nuffnang bertambah, BE nuffnang dpt merangkak n bertukar kepada Metered earning.. Tuntasnya, kepada sume silet readers di "MelOdy frOm my sOul, i nk ucapkan selamat datang n thanks a lOt!!! Sayang u'Olls!!!


Ouke, itu sahaja.. Bubbye n selamat malam.. ;)


p/s :: haaaa~ xnk tinggal jejak lg ker? Awak kn silent readers tuh! >.<

20 cOmments (",):

Queen M said... [Reply]

ok sy dah x silent..haha :P

Cik Diana said... [Reply]

ngeee~ tertangkap sudah seorg.. hehe.. btw.. thanks yrup.. :)

Miss A said... [Reply]

hehe,nice~~ sye silent reader :)

Fyzal said... [Reply]

saya bukan silent reader.cuma jarang tinggalkan komen je.

Cik Diana said... [Reply]

:: Miss A ::
silent reader :)

:: fyzal ::
ngee~ xpe.. siapa pOwn kamu thanks cOz sudi singgash blOg picisan nieyh.. :)

AmyZana said... [Reply]

woah ! stkt ni sye rse sye x lyk lagi nak ade silent readers =.=

zati embong said... [Reply]

kdg2 best jgak jd silent readrs ni.hihi

Cik Diana said... [Reply]

::amyzana::
eyh.. sape sajer bOleyh jd silent reader lOrh.. :)

::zati::
yup.. best.. bace2 Postu blah.. hehe..

Wanie said... [Reply]

hoho..kamu jgn jd silent reader ye..klu dah dtg tu tinggal kesan ok..:)
mmg silent reader ni sumbang trafik..tapi klu silent je kite x dpt la nak sumbang trafik utk diorg gak..huhu

sy pun suke psang trafic feed tu..tp skang dh buang..huwaaa

boo said... [Reply]

haha suka :D

Cik Diana said... [Reply]

:: wanie ::
aah.. betul jgk kata kamu.. keuntungan berada pd satu pihak jer la kan.. huhu

:: bOo ::
suke? i lyke.. hehe ^^

cik Nd said... [Reply]

tggl jejak,xnk jd silent reader :D

siti azlina said... [Reply]

alamak ! tertangkap ;p

cik mas said... [Reply]

jenguk cikdiana.. lama tak datang cni :)

caliph shuriken said... [Reply]

xmo ngaku silent reader, hukk...

Cik Diana said... [Reply]

:: cik mas ::
thanks singgah cni.. hehe.. smOge cepat sembuh Ouke..

:: brO caliph ::
haaa... ngaku cepat.. keh2..

Puteri Maisarah Sofea said... [Reply]

saya tak nak silent lagi la.. ngee~

0nenanina Vanilla said... [Reply]

baru follow blog ni..xde silent reader..trus tinggal jejak.hihi

amna said... [Reply]

as'salam :)
kalau cik amna ni kira silent reader gak tak? hehe.. kadang2 tu, saya ada gak stalk blog2 ssorg tpi x follow sbb nk menyekodeng jew. huhu~

Anonymous said... [Reply]

sangat menarik, terima kasih