Saturday, July 14, 2012

[ Elaun Terakhir ]

Assalamualikum w.b.t.



Hye! Elaun? Waaah. Kaye seketika. Ekceli, ini kali terakhir saya dapat merasa duit elaun sepanjang bergelar guru pelatih. *Sentimental value. Biasa larh dekat 5 tahun setengah belajar ditanggung Oleh duit elaun. Mana xsyukurnya. Alhamdulillah. Sekurang2nya ringgan juga beban daddy ngan mummy. Paling teruja sekali sebab tak sangka juga sudah semakin hampir ke penghujungnya setelah belajar selama 11 semester (3 semester, fOundatiOn dan 8 semester, degree) semuanya diberi elaun. Pahit getir dan pengurusan utk nk dapatkan elaun tuh hanya guru pelatih jee yang tahu kn. Rahsia kita2 jee. *Keep silent Ouke. :)




  SemOga angka nie akan beranak lebih banyak. :p



Ouke, lepas nie xde merasa dah elaun guru pelatih bagai nie. Nak melangkah alam pekerjaan dan merasa gaji sendiri la plak. Insyaallah. SemOga dipermudahkan segala urusan hendaknya. Siyes tak sabar, sebab macam-macam menda nak membeli. Paling penting kalO ade rezeki nak buat kOleksi tudung Fareeda. Lama dah mengidam nak pakai tudung Fareeda. *Psst. Raya tahun nie mmg nk grab jugak sehelai. Tapi kena cari baju raya dulu. Mummy maaf sebab xtahan la nk tunggu kerja, teringgin. sgt nak pakai. Insyaallah, sehelai jee. Ngee. Sehelai pOwn dah seratus lebih. Huhu.



Hurm. Mesty kOrg cakap banyakkan? Tapi sebenarnya sekejap jee dengan angka 3 di hadapan acc nie. Skunk nie dah semakin berkurang pOwn. Setelah dikira-kira tambah tOlak seriban lebih untuk pembayaraan jee. Cepat sangat duit nie mengalir keluar. Tapi xpe untuk urusan yang betul mmg wajib buat pOwn.  Ye larh yang penting sekali duit sewa rumah RM 550, kalO xbayar merempat la jwbnya, duit tesis plak RM 300 n  dinner RM 200. Ade lagi yang lain2 yang nk kena buat tp tidak bOleyh dikOngsi bersama. Ouke larh, mengantOk sudah. Nyte.



                                          
Mood :: Jasad di sini, fikiran dah melayang ke Penang. Rabu cepatl datang. Rindu!

2 cOmments (",):

Eza Boom Boom :) said... [Reply]

banyak tu dear :) Hee. Eza pun suka saving... biar duit tu beranak pinakk :)

nik rosmawati said... [Reply]

peminat tudung fareeda yea.mahal tu.
tapi tak sesuai dengan muka sis